Zwangerschapsbegeleiding door de Doula

2 min read

Je bent woonachtig in Utrecht en in verwachting van je eerste kind. Je hebt geen ervaring met zwangerschappen en zo ook je partner niet. Jullie zijn super nerveus en weten niet zo goed met deze nieuwe situatie om te gaan. Tijd om een Doula in de hand te nemen.

Doula utrecht
Ook de Doula utrecht kan jou en je partner omstandig doen informeren en volledig kunnen bijstaan tot aan de bevalling en zelf erna. Zij is geen verloskundige maar gespecialiseerd in heb begeleiden van zwangere vrouwen in en na hun zwangerschap. Maar zij doen veel meer dan alleen begeleiding. Je kunt haar vergelijken met dat (oud) vrouwtje dat er wel in elke familie is. Het vrouwtje dat alles van bevallingen afweet en je dus op je juiste manier instrueert, gerust stelt, troost en coacht. Een soort moederfiguur kun je wel zeggen.


Tegenwoordig heeft de Doulavrouw die in feite afstamt van eeuwen oude tradities een meer commercieel karakter. Je kunt daarom via de verzekering naar haar opzoek omdat die tegenwoordig door velen wel gedekt wordt. Ook kun je bij de verenigingen aankloppen en aangeven waar je naar opzoek bent. Vaak wensen vrouwen een oudere hulp bij de bevalling aanwezig te hebben. Weer anderen voelen zich best comfortabel met een jongeling bij zich.

Dienstenpakket
Eenmaal aangemeld via de telefoon of via de website is het tijd om een bezoek aan de Doula te brengen. Hier is een kennismakingronde aan verbonden en komt daarna het gesprek waarin de wensen kenbaar worden gemaakt. Op basis hiervan wordt een pakket op maat samengesteld.

De pakketten kunnen variërend zijn en zo ook de prijs die wordt aangeboden. Zo kunnen ze al twee weken voor de bevalling worden ingehuurd maar soms voor ook een maand na de bevalling. Dit allemaal afhankelijk van het beschikbaar budget en de behoefte. Deze zorg vrouwen kunnen ook extra kosten in rekening nemen voor bijvoorbeeld voetmassage en met koppels meegaan naar de vrouwenarts. De basis kosten om tijdens je zwangerschap in hulp te krijgen, kunnen oplopen tot rond de 1500 Euro. Uiteraard kun je, anticiperend op je zwangerschap, hier wel voor sparen.