Waar koop je een (goede) luiertas?

2 min read

Een luiertas is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je een babyuitzet bij elkaar gaat zoeken. Het is echter wel een heel belangrijk artikel die niet mag ontbreken. Misschien dat je de eerste weken nog niet (zo ver) de deur uit gaat, maar daarna zal je toch steeds vaker met je kleintje op pad gaan. Het zal je verbazen hoeveel spullen je dan mee moet nemen. Natuurlijk een voorraadje luiers en billendoekjes, maar ook doekjes, zalfjes, speelgoed, een flesje, een speentje en misschien ook een verschoningsmatje. Dat past allemaal waarschijnlijk niet meer in je handtasje. Heb je een grote tas dan zou het misschien kunnen, maar een speciale luiertas is niet verkeerd. Vaak beschikt zo’n tas over handige vakjes en soms zelfs over een geïsoleerde houder voor de fles. Daarnaast ziet zo’n speciale babytas er vaak ook erg leuk uit, je kunt vaak direct zien dat het om een baby verzorgingstas gaat.

Waar kun je zo’n luiertas kopen?
– Bij je kinderwagen
Vaak zijn er acties bij het aanschaffen van een kinderwagen waardoor je bijvoorbeeld een kinderwagen koopt in combinatie met een luiertas. Ze zijn dan vaak zelfs uitgevoerd in dezelfde kleuren en dat ziet er erg leuk uit. Wat alleen een nadeel hieraan is, is dat zo’n tas vaak vrij klein is. Bekijk in dat geval dus goed hoe de tas eruit ziet en of je verwacht dat alle spulletjes erin zullen passen.

– Online
In speciale webshops zoals Luiertaswebshop.nl vind je verzorgingstassen in alle soorten en maten. Roze, blauw, creme en nog veel meer andere kleuren en printjes vind je in het assortiment. Het voordeel hiervan is, is dat je helemaal zelf kunt kiezen welke tas jij mooi en groot genoeg vindt. Ga je voor een tas met een vrolijke, gekleurde print er op? Of kies je liever een tas met een effen kleur, zonder al te veel printjes er op? De kans is groot dat je in een online luiertaswebshop slaagt voor een leuke luiertas.

– Tweedehands
Wanneer je budget niet zo groot is kun je kiezen om een tweedehands luiertas aan te schaffen. Op internet worden er op verschillende websites tweedehands baby spullen aangeboden. Ook babytassen zul je daar tegenkomen, vaak voor een klein prijsje. Wanneer je dus niet zoveel geld hebt voor een luiertas of wanneer je het gewoon niet nodig vindt om een nieuw exemplaar te kopen is het niet verkeerd om naar tweedehands luiertassen te kijken. Niet alleen online maar ook in kringloopwinkels kun je tweedehands babyspullen shoppen.