Tips voor een Boxkleed 75×95 kopen

3 min read

Je wilt het beste voor je kindje, daarom lees je in deze blog tips voor het kopen van een boxkleed 75×95. Dit formaat boxkleed past in de meeste boxen en heeft een kleine opstaande rand. Doordat je kindje, zeker wanneer hij of zij ouder wordt, gaat spelen en rollen in de box, voorkomt dit opstaande randje dat je kindje zijn of haar hoofdje stoot tegen de spijltjes van de box. Een goed boxkleed heeft verschillende eigenschappen waarop je moet letten. Doordat het kleed diverse functies heeft en een plek is waar je kindje veel op zal liggen, zijn er veel factoren waar je op moet letten.

Het formaat van een boxkleed 75×95

Een veel voorkomend formaat is het boxkleed 75×95, dit kleed is dus 75 cm breed en 95 cm lang. Dit kleed is perfect voor een box van 67×92.5 cm. De box kan ook kleiner zijn, je hebt dan een hogere opstaande rand. Naast dit formaat boxkleed is een veelvoorkomende maat 80×100 cm. Je kunt het kleed in de box gebruiken, maar ook prima als speelkleed. Je kindje heeft dan een lekker zachte plek in de kamer om op te spelen of te slapen.

De dikte van het boxkleed

Naast het formaat, wat bij een boxkleed 75×95 nu bekend is, moet je letten op de dikte. Een te dun boxkleed ligt niet comfortabel. Je kindje voelt dan de harde vloer of bodem van de box. Ook doen kindjes regelmatig een dutje in de box, je wilt dus een kleed die voldoende ondersteuning biedt. Hoewel een dikker boxkleed ideaal is, mag het boxkleed niet te zacht zijn, het gezicht van je kindje moet er niet in weg kunnen zakken aangezien dat verstikkingsgevaar met zich mee brengt. Koop je boxkleed 75×95 altijd bij een specialistische winkel of webshop om zeker te zijn dat je een goedgekeurd product koopt. 

Waar let je verder op bij het kopen van een boxkleed 75×95?

Omdat het boxkleed 75×95 bijna een vierkante meter groot is, neemt het best wat ruimte in. Niet alleen fysiek, maar ook de sfeer en stijl van je interieur wordt er door bepaald. Om toch je eigen identiteit in je interieur te behouden, heb je keuze uit veel verschillende soorten kleuren, stoffen en dessins. Een boxkleed koop je bij voorkeur in een effen, mooie kleur. Zo heb je mooie gebreide boxkleden met een prachtig patroon en in een pasteltint. Je hoeft dus niet een fel gekleurd kleed te kopen, je kan ook een stijlvol boxkleed kiezen die een prachtige toevoeging aan je interieur is.

Tweezijdig te gebruiken

Er zijn boxkleden die je aan beide zijdes kunt gebruiken. Dit is handig, want zo kun je afwisselen. Soms hebben de boxkleden een andere kleur of andere stof aan de onder- en bovenkant. Daarnaast kun je het boxkleed 75×95, mocht er een vlek in komen, gewoon omdraaien. Je hebt dan weer een boxkleed dat als nieuw oogt. Als ouder van een kleintje heb je het vaak al druk genoeg, dit soort praktische dingen zorgen ervoor dat je geen omkijken hebt naar de dingen die er toch niet toe doen.