Stoere babykleding kopen: houd rekening met comfort

2 min read

Er is niets leuker dan stoere babykleding kopen. Een jongetje in een jasje en een spijkerbroek, of een meisje in een legging en een stoer T-shirt; het is zo schattig. Stoere babykleding is er genoeg en het is leuk om daar wat geld in te investeren. Je kunt dan met je stoere baby pronken en hem of haar meenemen een dagje uit. Je krijgt vast voldoende aandacht en positief commentaar. Ga je stoere babykleding kopen, dan zijn er wel enkele zaken om op te letten. Als je dat goed doet, dan kan er weinig mis gaan.

Stoere babykleding kopen: comfort staat voorop

“Wie mooi wil zijn moet pijn lijden” wordt er wel eens gezegd. En als volwassenen worden we daar regelmatig aan herinnerd als we toch weer de hoge hakken hebben aangetrokken of die strakke broek uit de kast hebben gehaald. Bij baby’s is dit een wat ander verhaal. Zij hebben nog een bijzonder gevoelige huid en kunnen zelfs op gewassen kleding reageren. Daarnaast maken ze veel ongecontroleerde bewegingen en die zijn belangrijk voor het trainen van de spieren. Ga je stoere babykleding kopen, houd comfort dan in de gaten. De kleding moet los zitten, gemakkelijk aan- en uit te doen zijn en gemaakt zijn van een zacht en kwalitatief materiaal.

Let goed op de maat

Ook de maat is belangrijk als je babykleding gaat kopen. Een handig feit om te onthouden is dat de maat overeenkomt met het aantal centimeters van de baby. Maat 80 is dus voor een baby van rond de 80 centimeter lang. Wil je stoere kleding kopen voor een pasgeboren baby, dan is maat 50 goed voor gemiddelde baby’s en maat 56 voor de baby’s die groter zijn. Er zijn ook kleinere maatjes voor te vroeg geboren baby’s. Ga je stoere babykleding kopen als geschenk, vraag dan altijd even welke maat de baby heeft. Bij een pasgeboren baby vind je deze vaak al op het geboortekaartje.

Koop met mate

Stoere babykleding is erg leuk en schattig, maar je moet er niet te veel van hebben. Thuis ligt de baby vaak lekker in een romper met een losse broek en de babykleding komt naar voren als er bezoek is of als je ergens naartoe gaat. Stoere babykleding kopen doe je dus niet te veel. Een andere reden daarvoor is dat de baby erg snel groeit en dat deze soms in een aantal weken al een maat omhoog gegaan kan zijn. Het is dus goed mogelijk dat deze een bepaald kledingstuk maar één of twee keer draagt. Pas later, als ze maat 80 voorbij zijn gaat het groeien langzamer.

Stoere babykleding koop je met je gezonde verstand

Plaats jezelf in de schoenen van een baby als je babykleding gaat kopen en bedenk wat jij graag aan zou willen als je daar lag. Er wordt voldoende stoere babykleding aangeboden dat aan alle bovenstaande eisen voldoet. Houd deze in je achterhoofd en je hebt niet alleen een stoere baby, maar ook een blije baby.