Sinterklaas decoratie zie je bijna overal

2 min read
Sinterklaas decoratie

Op 5 december vieren we het grote Sinterklaasfeest. De intocht van Sinterklaas en pakjesavond zijn twee gebeurtenissen waar de kinderen al lang naar uitkijken. Sinterklaas is een feest wat al jarenlang gevierd wordt en in de winkels zie je dan ook vaak al weken van tevoren dat de voorbereidingen zijn getroffen. Kruidnoten, schuimpjes en chocoladeletters geven het begin aan van een feestelijke periode. De kinderen mogen hun schoen zetten en tellen de dagen af tot pakjesavond. En bij een feest hoort decoratie nietwaar? Dus schaf Sinterklaas decoratie aan en maak er een écht feest van.

Sinterklaas decoratie

Sinterklaas decoratie in de winkels

Naast het eten dat men nuttigt bij het Sinterklaasfeest, zorgt decoratie voor extra sfeer. Decoratie omvat niet alleen dingen die je in je huis op kan hangen, er zijn vele leuke Sinterklaas feestartikelen. Bij de intocht kan je ervoor kiezen om een pietenpak aan te trekken of leuke sinterklaas of pietenvlaggetjes mee te nemen. Daarnaast zijn er jute zakken te verkrijgen en kan je pepernoten vangen in een speciaal daarvoor geschikt pepernotenbakje. Ook kun je dingen ophangen in huis zoals slingers en vlaggen.

Maak het Sinterklaasfeest extra feestelijk

Het is voor iedereen extra feestelijk als ook het huis enigszins is aangekleed. Bij een feest is het gezelschap ontzettend belangrijk en het plezier. Decoratie is niet het hoofddoel maar helpt wel mee aan de feestvreugde. Voor de kinderen kan het leuk zijn om een kleurplaat te maken die daarna kan worden gebruikt als placemat, of om Sinterklaasstickers te hebben waarmee ze een mooi kunstwerkje kunnen creëren. In de weken voordat het Sinterklaasfeest plaatsvindt, zie je al veel decoratie in de winkels. Dit zorgt er ook voor dat de kinderen nog meer uitkijken naar pakjesavond en de intocht van Sinterklaas.

Sinterklaas, kinderfeest voor iedereen

Om je klaslokaal of je woonkamer te kunnen versieren met Sinterklaas decoratie heb je materialen nodig. Bij een klaslokaal kan het bijzonder leuk zijn om raamstickers op te plakken. Je kan dit samen met de kinderen doen, maar het kan ook juist een grappige verrassing zijn als ze binnenkomen. Ook hangdecoratie is vaak erg populair. Wanddecoratie is zeer geschikt in woonkamers en aan langere muren. Ook een deurbord kan erg gezellig zijn. Wat een leuke manier is om samen met de kinderen af te tellen tot aan het Sinterklaasfeest is een Sint en Piet aftelkalender. Door middel van stickers kan je zien hoe lang het nog duurt voordat het Sinterklaasfeest begint en begint de voorpret.