17okt
2018
0

Met de kinderen op vakantie

Veel mensen denken dat als je eenmaal kinderen hebt reizen er de eerste decennia of twee wel niet in zal zitten. Riskja Kids denkt echter dat dit wel mogelijk is als je het maar goed aanpakt. Maar waar moet je op letten bij het plannen van een trip met kinderen? Wat is überhaupt de reden om met kinderen een verre reis te maken? Wat kunnen kinderen ervan opsteken? Hoe organiseer je zo’n reis nou precies? En wat voor dingen zal je allemaal mee moeten nemen als je van plan bent met jonge kinderen of juist tieners naar een verre bestemming te gaan? Hierover willen we je graag wat meer vertellen.

Waarom Met Kinderen Op Reis
De vraag is misschien eerder waarom je niet met kinderen op reis zou gaan. Kinderen passen zich namelijk over het algemeen aardig snel aan. Het is juist zo mooi van kinderen dat ze nog zo onbevangen in het leven staan. Ze staan nog open voor alles en nemen alles onbezorgd in zich op. Door ze al vroeg in aanraking te laten komen met andere culturen, talen, mensen en omgevingen leren kinderen dat de wereld groter is dan alleen hun eigen buurt en land. Ze zien dan dieren en natuur die ze anders alleen vanaf een plaatje leren kennen. Het is dus ontzettend educatief voor ze en zo leren ze op een speelse manier van alles over de wereld.

Waar Kun Je Naartoe?
Het zal je misschien verbazen, maar eigenlijk kun je met kinderen zo’n beetje overal wel naartoe. Of je nou wilt gaan duiken in Florida, piramides wilt bezoeken in Egypte of juist de Big Five gaan zien in Afrika, alles is wel mogelijk zolang je er een beetje rekening mee houdt dat je met kinderen te maken hebt. Het beste zijn kleinschalige locaties waar je ook echt met de lokale mensen in contact kunt komen. Vanaf daar kun je dan dagtrips doen met een minibus of ander kleinschalig vervoer.

De Organisatie


Bij de organisatie van een reis moet je niet alles van tevoren willen vastleggen. Het is goed om alvast een aantal dingen in gedachten te hebben en het kan ook echt geen kwaad om al het één en ander vast te leggen, maar plan niet de hele vakantie al vol. Laat genoeg ruimte over voor dingen die gewoon op je pad komen. Het is juist mooi om onderweg onverwachte situaties tegen te komen en spontaan iets kunnen doen in plaats van alles strak geplant te hebben. Dit is normaal gesproken al zo, maar als je met kinderen te maken hebt is het nog iets belangrijker om flexibel te kunnen zijn in je planning. Een vast schema en van alles maar moeten gaat ze alleen maar tegenstaan. Ze krijgen dan het gevoel om maar meegesleept te worden terwijl ze misschien zelf wel iets te zeggen hebben over wat ze wel of niet willen doen.

War Neem Je Mee?
Eigenlijk neem je hetzelfde mee als wanneer je alleen met volwassenen zou gaan. Natuurlijk is kleding belangrijk evenals toiletspullen. Met kinderen kan het ook geen kwaad even extra goed op te letten dat je voldoende bij je hebt qua eerste hulp, mocht dat nodig zijn. Het kan handig zijn om kinderen hun eigen trolley te geven zodat ze zelf wat dingen mee kunnen nemen. En vergeet ook niet dat kinderen ook al hun eigen identificatie moeten hebben.