09sep
2019
0

Leer duiken tijdens een rondreis Indonesië of neem de kinderen mee op snorkeltocht

Voor de meeste mensen is het voornaamste doel op vakantie ontspannen. Maar misschien vind jij het wel leuk om dingen te doen op vakantie en houd je niet zo van stil zitten. Dat is heel begrijpelijk. Zeker tijdens een rondreis Indonesië. Er is in dit prachtige land zoveel te zien, dat wil je niet allemaal aan je voorbij laten gaan. Het is dé perfecte plek om te leren duiken. De onderwaterwereld in dit deel van Azië is adembenemend en dat maakt de gelegenheid meer dan geschikt. Maar hoe pak je zoiets aan op vakantie?

Het theoriewerk

Je kan eenmaal op bestemming besluiten om een duikcursus te volgen maar handiger is het om dit van tevoren te beslissen. Dan hoef je namelijk niet op bestemming in de boeken te duiken. Er zit namelijk nog wat theoriewerk vast aan het halen van een duikbrevet. Dus bespaar jezelf het in je hotelkamer blokken en doe dit van tevoren thuis. Dan mis je op vakantie niets van de omgeving en kan je meteen beginnen, zo het water in.

Verbluffend mooie leerschool

Als je dan die theorieboeken kent, is het tijd om met je instructeur de diepte in te duiken. Goed, eerst legt hij of zij je nog uit hoe je je pak aankrijgt, en krijg je een korte samenvatting van alle signalen. Die weet jij al, van die theorieboeken! Dan ga kan je eindelijk met je koppie onder water. Daar zul je van alles te zien krijgen, de meest bijzondere vissen en felste kleuren. Je instructeur zal steeds een stapje verder met je gaan en per duik dieper gaan. Ondertussen laat hij of zij je de mooiste plekjes zien en wijst hij of zij je op bijzondere bezienswaardigheden onder het oppervlak. Je wilt die barracuda niet missen of wel?

Hoe ver wil je gaan?

Voor je het weet, heb je op deze manier de basis van het duiken onder de knie. Dan is het vervolgens aan jou om te besluiten of je nog verder wilt gaan met een cursus voor gevorderden of misschien kan je er gewoon geen genoeg van krijgen en besluit je je daarna te specialiseren in het duiken bij wrakken of in open water. Alles kan. Wanneer je die basis onder de knie hebt, openen zich ineens nog meer deur. En dat onder water! Goed, alles gaat stap voor stap natuurlijk maar je zult zien wat een wereld er nog te vinden is onder de golven.

En als je denkt “Daar heb ik helemaal geen zin in op vakantie” dan sta je binnen no-time met je kinderen in de zee en snorkelen jullie gewoon het hele rif af.