30sep
2019
0
Kunstgras kopen

Kunstgras is je achtertuin? Dat is pas slim!

Kunstgras is de oplossing voor veel tuinproblemen. Bijvoorbeeld het probleem dat je geen zin hebt om het gras te maaien. En het probleem dat je vrouw ineens alleen geƫmancipeerd is als het haar uitkomt. En dat is dus niet tijdens het grasmaaien. Ook voor de kinderen is kunstgras de beste optie. Ze kunnen er heerlijk op spelen, zonder dat ze onder de grasvlekken komen te zitten. Katten daarentegen zijn weer niet zo gek van kunstgras. De kat van de buren heeft dus ineens niets meer te zoeken in jouw tuin.

Kunstgras wordt niet voor niets veel gebruikt op sportvelden

Want ook daar zijn de vrijwilligers voor het onderhoud van het grasveld vaak ver te zoeken. Daarbij beschadigt een gewoon grasveld bij iedere training en bij iedere wedstrijd. Het is bijna niet te doen om iedere keer de kapotte stukken opnieuw in te zaaien. Daarbij moeten de lijnen na iedere maaibeurt opnieuw getekend worden. Wat een gedoe! Nee dan kunstgras: het ligt er altijd mooi strak bij. De afwatering is goed geregeld en het wordt nooit een knollenveld. De lijnen kunnen simpel aangebracht of zelfs meegeleverd worden. Kijk. Dan heb je het goed voor elkaar!

Oefen je golfswing in je eigen achtertuin

Nou ja, misschien niet je swing, maar het putten kan je zeker in je achtertuin oefenen. Je legt een prachtig strak kunstgrasgazon neer, maakt daar een put in, je zet er een vlag in en je kunt aan de gang. Pak je golfclubs er maar bij. Je tee prik je net zo gemakkelijk in kunstgras als in echt gras. En bij een misslag mep je niet direct de pollen uit je veldje. Je zult zien dat je steeds een beetje beter wordt in het raken van dat kleine golfballetje. Misschien kun je na flink oefenen gewoon putten alsof het niets is. Je vrienden op de club zullen niet weten wat ze zien!

Kunstgras

Kies het juiste soort voor jouw tuin

Wil je je putten oefenen? Dan is extra kort gras wel aan te raden. Op de green is het gras namelijk ook lekker kort. Wil je dat je kinderen (en jij) lekker kunnen voetballen in de tuin? Kies dan een soort kunstgras die net wat steviger is. Je zorgt er dan voor dat je geen slijtage ziet. Koop je je gras alleen omdat je tuin er dan veel mooier uit komt te zien? Kies dan precies dat gras dat jij het allermooist vindt. Jij moet er immers (bijna) iedere dag tegenaan kijken.