Inrichting kinderopvang

2 min read
stoere jongens babykleding

 Wat is het belangrijkste bij de inrichting kinderopvang?

Op die vraag is niet gemakkelijk een antwoord te geven. Immers, er zijn zoveel zaken belangrijk. Het gaat om de gezondheid, de veiligheid en het welzijn van kinderen en dan is eigenlijk alles belangrijk!

De inrichting van een kinderopvang en de daarin gebruikte materialen en gebruiksvoorwerpen moeten dus aan de hoogste eisen voldoen. Voor Baaslevert als leverancier kinderopvang staat voorop dat wij duurzame producten leveren, bij voorkeur van natuurlijke materialen. De veiligheid, de gezondheid en het plezier van de kinderen én de begeleidsters staan centraal. Kwaliteit, veiligheid en gebruiksgemak zijn dus gegarandeerd.

Inrichting kinderopvang

U kunt bij ons terecht voor alles voor de inrichting kinderopvang, zoals tafels, stoelen en banken maar ook voor bedjes, commodes en boxen. Natuurlijk leveren wij ook opbergmogelijkheden, zoals kasten en opbergboxen.

Heel belangrijk zijn de speelmogelijkheden voor de kindjes. Spelen is ontwikkelen en goed speelgoed stimuleert de fantasie. Wij bieden een ruim aanbod aan leuke tipi-tenten maar ook speelhuisjes en dierfiguren.

Voor het gezamenlijk spelen kunt u ook denken aan een uitklapbare speeltafel, geheel naar eigen wens te vullen en in te delen.

Om te bouwen en te ontdekken hebben wij een ruime sortering houten speelgoed. Puzzels en vormstoven zijn er voor het op speelse wijze ontwikkelen van de hand-oog coördinatie en de motoriek.

Buiten spelen

Buiten spelen is een essentieel onderdeel van de ontwikkeling van kinderen. Buiten kunnen de kleintjes avonturen beleven en nieuwe dingen ontdekken. Dat moet natuurlijk op een verantwoorde manier gebeuren. Wij leveren buitenspelmateriaal en sportmateriaal dat aan de hoogste eisen voldoet en dat de kleintjes vele uren plezier zal opleveren. Ook kunnen wij u voorzien van praktisch buitenmeubilair. Zo is er bijvoorbeeld ook een handige buitengarderobe om de jasjes aan te hangen als het warm wordt. Dat scheelt veel lopen. U rijdt de garderobe zo naar binnen na afloop van het buitenspelen.

Creatief en knutselen

Wat is er fijner dan met de handjes in de vingerverf te zitten en een ‘kunstwerk’ te maken. En dat is nog heel leerzaam ook. Knutselen en kliederen hoort erbij en ook daarvoor vindt u bij ons alle materialen. Er is zelfs baby-vingerverf! Gelukkig kunnen wij de kleintjes ook voorzien van verfschorten, zodat de ‘schade’ voor de kleding beperkt kan blijven. Maar uiteraard is de vingerverf ook goed uitwasbaar.

Gevoel voor vorm ontwikkelen de kinderen door vrij te boetseren met klei. Er zijn vele soorten en kleuren klei, waaronder super soft, zacht blijvende klei voor de allerkleinsten. Voor de iets oudere kindjes is er ook klei die hard opdroogt.

Verzorging en hygiëne

Een steeds terugkomend onderdeel van de verzorging van de kleintjes is het verschonen van de luiers. Voor de persoonlijke hygiëne leveren wij zowel luiers en doekjes met de bijbehorende dispensers maar ook alles op het gebied aan het reinigen van kind en omgeving. Hierbij horen ook verzorgingsproducten, schoonmaakmiddelen en schoonmaakartikelen. Natuurlijk kunt u bij ons terecht voor ecologische reinigingsmiddelen voor een veilige en milieuvriendelijke schoonmaak.