In verwachting? Let op deze zaken!

2 min read

Gefeliciteerd, dit mooie nieuws is een felicitatie vanuit onze kant waard! Je bent hoogstwaarschijnlijk zwanger van jullie eerste wondertje en zit met een heleboel vragen. Wij hebben de afgelopen tijd informatie verzameld en op basis daarvan hebben wij enkele zeer handige tips voor jou op een rijtje gezet.

Gastouder of kinderopvang regelen

Wellicht knipper je nu nogmaals met je ogen. Lees ik het goed? Moet ik nu al denken aan een gastouderopvang of kinderopvang? Het antwoord op deze vraag is: Ja! Zeker als jij in de grote stad woont is het nu al noodzakelijk om eens verschillende gastouders, kinderopvang of bureau te bezoeken/spreken. Bezoek eens de website van Gastouderbureau 4kids, zij hebben meerdere gastouders in het systeem staan. Zoek jij bijvoorbeeld een gastouder in Amsterdam of een gastouder in Apeldoorn? Begin dan op tijd.

Noodzakelijke spullen

De babykamer. De droom van iedere aanstaande moeder. Je mag nu al je ideeën en fantasieën laten losgaan en de perfecte kamer ‘ontwerpen’ voor jullie kleine man of dame. Wat heb je nodig? Ons advies is toch wel om een babybedje, commode, kledingkast, wieg en kinderwagen aan te schaffen. Dit is nodig voor de kamer. Daarnaast zijn er nog een aantal spullen direct nodig, denk aan:

  • Speen;
  • Drinkflesjes;
  • Hydrofiele doeken;
  • Rompertjes;
  • Luiers.

Er zijn natuurlijk honderden dingen waaraan jij moet denken, maar vergeet vooral niet te genieten van jullie zwangerschap. Je weet nooit of je het nogmaals mag meemaken en stress is voor de baby (en jezelf) helemaal niet goed. Schakel daarom zeker de hulp in van familie en vrienden, zodat jij af en toe eens lekker kunt uitrusten.