18sep
2019
0
sinterklaas decoratie

In spanning voor de sint

Voorbereiding voor 5 december

Zie ginds komt de stoomboot… Het is bijna 5 december en de Sint komt weer naar Nederland. Vanuit Spanje vaart hij met zijn pieten op de stoomboot naar Nederland. Op school zijn alle voorbereidingen al in gang. De juf hangt de sinterklaas decoratie op terwijl de kinderen tekeningen maken. De een tekent sinterklaas met zijn paard. De ander tekent een stoomboot vol met pieten. Zou er misschien een cadeautje voor mij bij zitten vraag ik mij af. Vorig jaar zat er een chocoladeletter in mijn schoen dus in ruil daarvoor gaf ik de sint een peen voor Amerigo, het paard van Sinterklaas en een gedicht voor Sint en Piet

Huis versieren

Ieder jaar vierden wij sinterklaasavond met de familie. Iedereen kwam samen om de verjaardag van Sinterklaas te vieren. Vooral de kinderen keken het meest uit om de cadeautjes uit te pakken en waarschijnlijk bijna alle volwassenen keken uit naar het einde van de avond als het tijd was voor de kinderen om te slapen. Er werd een hapje en een drankje genomen terwijl wij druk bezig waren met het versieren van het huis. Van pieten slingers ophangen tot een jute strooizak maken vol snoepgoed. Iedereen hielp gezellig mee.

Hoor wie klopt daar kinderen

Plotseling hoorden wij de deurbel. Wat was dat? Hoorde jij dat ook? Snel renden we naar de deur om te kijken of het misschien sinterklaas was. Daar stond een jute strooizak met allemaal cadeaus erin, daarom waren wij blij. De glimlach kwam niet meer van mijn gezicht. Ik kon het bijna niet geloven maar de Sint was langs geweest en heeft aan mij gedacht. Samen met mijn oudere zus pakten wij de zak op – die nogal zwaar was – en renden we naar de woonkamer. ‘’kijk mam en pap, Sint en Piet hebben cadeaus achter gelaten!’’ Mijn vader en moeder waren erg blij voor ons en met z’n allen maakten wij eindelijk de zak open.

Mijn verlanglijst

Lieve sint en piet, dit jaar ben ik heel netjes geweest en heb ik mijn ouders geholpen de vaatwasser uit te ruimen dus heb ik een aantal dingen op mijn verlanglijstje staan en die wil ik graag met jullie delen. Het verhaal ging oneindig door in de hoop dat Sint en Piet het zouden lezen. Terwijl wij de zak open maakten, zag ik meteen welk cadeau voor wie was. Ik was enorm blij, want de Barbiepop… die was voor mij.