Heeft mijn kind een bril nodig?

2 min read

Het kan natuurlijk zo zijn dat het zicht van je kind wat minder is. Misschien heeft hij of zij wel een bril nodig, maar hoe kom je hier nou achter? Er zijn verschillende dingen waar je als ouder op kan letten. Mocht je kind een bril nodig hebben, maar vinden jullie het lastig om een mooi montuurtje te vinden? Lees dan even verder, want wij laten je graag weten waar je waar de leukste monturen voor kinderen verkrijgbaar zijn.

Hoe weet ik dat mijn kind een bril nodig heeft?

Je kan er in drie stappen achter komen of jouw kind een bril nodig heeft. Allereerst is het belangrijk om je kind te observeren. Let hierbij vooral op de ogen. Knijpt je kind regelmatig met zijn of haar ogen tijdens het tv kijken? Dit kan een teken zijn dat je kind een bril nodig heeft. Ook als je kind dicht bij het scherm gaat zitten kan het zijn dat zijn of haar zicht niet optimaal is. Andere signalen zijn het hebben van veel hoofdpijn en concentratieproblemen. Ook moeite hebben met begrijpend lezen kan veroorzaakt worden door slecht zicht. Merk je dat kind een of meerdere van deze signalen vertoond, maar twijfel je nog? Je kan dan zelf thuis wat testjes doen om te kijken hoe het zicht van je kind is op het gebied van afstand en het verschil tussen zijn of haar linker- en rechteroog. Heb je naar aanleiding van deze test het idee dat het zicht van je kind inderdaad niet optimaal is? Maak dan een afspraak bij de oogarts of opticien. Deze deskundige kunnen verschillende testen doen om te kijken of je kind een bril nodig heeft en zo ja, op welke sterkte. Is er uit deze testen gekomen dat je kind inderdaad een bril nodig heeft? Dan is het nu tijd voor de volgende stap: het uitkiezen van een leuk montuurtje.

Brillen zijn voor losers

Er hangt nogal een stigma op het hebben van een bril. Bij het hebben van een bril denk je al snel aan het stereotype ‘nerd’. Hierdoor staan kinderen meestal niet te springen op het moment dat ze horen dat ze een montuurtje uit mogen kiezen. Gelukkig worden er vandaag de dag heel veel verschillende soorten monturen gemaakt, dus voor iedereen moet daar wat bijzitten. Het is zelfs mogelijk om je bril online te bestellen. Charlie Temple is een online aanbieder van brillen en zonnebrillen. Zij hebben ook veel kinderbrillen in hun assortiment. Om het stigma van ‘nerd’ tegen te gaan, bieden zij juist hippe kinderbillen aan. Charlie Temple heeft zelfs een virtuele paskamer, dus het uitkiezen van een bril is gemakkelijk en daarnaast ook nog eens leuk. Bij het kiezen van een bril is het belangrijk dat je kind helemaal achter deze keuze staat, op deze manier zal je kind de bril met veel plezier gaan dragen.