06sep
2019
0
complete-douchecabine

Welke ruimte in jouw huis is toe aan een upgrade?

Het was de afgelopen jaren gekkenhuis op de huizenmarkt. De huizen vlogen als warme broodjes over de toonbank en werden voor de meest bizarre bedragen verkocht. Inmiddels is deze gekte gelukkig alweer een beetje afgezwakt en is een huis kopen op dit moment helemaal niet meer zo aantrekkelijk. Als mensen niet meer tevreden zijn over hun huis kiezen ze op dit moment liever voor verbouwen dan voor verhuizen. Dit is namelijk een stuk goedkoper en op deze manier hopen ze toch weer verliefd te worden op hun eigen huis wat ooit hun droomhuis was.

Het hele huis verbouwen of alleen een paar ruimtes

Sommige mensen denken bij een verbouwing meteen aan hun hele huis van boven tot beneden strippen. Dit hoeft alleen niet altijd. Bij een verbouwing kan je er ook voor kiezen om maar een paar ruimtes te verbouwen in huis zoals de woonkamer, badkamer of slaapkamer. Zo’n “kleine” verbouwing kan toch al een behoorlijk groot verschil maken in huis. Kijk daarom eens goed naar je huis en bekijk de verschillende ruimtes los van elkaar. Maak een lijstje met welke dingen je wel mooi vind aan de ruimte en welke dingen echt niet. De ruimte met de meeste punten zal dus als eerste aan een upgrade toe zijn. De spullen die je wel mooi vind in deze ruimte kan je natuurlijk laten staan of naar een andere ruimte verplaatsen. Door meubels en items te verplaatsen of de muur te voorzien van een likje nieuwe verf zul je al snel merken dat dit een hoop kan schelen.

Zo geef je, je badkamer een upgrade

De ruimte in huis die meestal als eerste toe zijn aan een verbouwing of upgrade zijn de woonkamer en de badkamer. Voor de woonkamer hebben mensen meestal zelf wel genoeg ideeën of inspiratie. De badkamer is echter voor vele een ruimte die wat lastiger is. De badkamer is over het algemeen klein en alles lijkt precies zo geplaatst dat het vast. Grote kans dat jij geen flauw idee hebt hoe je dit allemaal anders kunt zetten of hierin nieuwe badkamermeubels kan plaatsen. De eerste stap hierbij is om eens goed te kijken naar je douche en/of bad. Wat vind je ervan? Vaak stampt deze nog uit de tijd dat jullie net in het huis kwamen wonen. Een complete douchecabine in plaats van een losse douche kan bijvoorbeeld al veel wonderen doen voor een badkamer. En heb jij bijvoorbeeld een redelijke kleine badkamer maar wil je hier wel graag een bad in kwijt? Dan is een bad-/douchecombinatie misschien wel het geschikte badkamermeubel voor jou. De keuze is reuze zullen we maar zeggen dus staar je niet blind op de oude vertrouwde ruimte.